The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Maria Mendes genomineerd voor Edison Jazzism Publieksprijs

Het album ‘Close To Me’ dat het Metropole Orkest samen met Maria Mendes en John Beasley opnam is genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Stemmen kan tot 23 oktober via deze link of de QR code op de afbeelding hiernaast. 

Voor dit album speelde Maria Mendes samen met dertig orkestleden van het Metropole Orkest, geleid door dirigent, pianist en componist John Beasley, die het album niet alleen produceerde maar ook keyboards speelde. Daarnaast hoor je op dit album Karel Boehlee op piano, Jasper Somsen op akoestische bas en Jasper van Hulten op drums en percussie.

“Een symfonische jazz-benadering van fado”, dat is heel in het kort hoe zangeres en singer-songwriter Maria Mendes de muziek op  ‘Close To Me’ omschrijft. “Het is géén fado”, benadrukt ze meteen. “Ik heb alleen de muziek en poëzie ervan gebruikt, maar daar een volledig eigen interpretatie van gemaakt, met nieuwe arrangementen.” Daarnaast scheef ze eigen stukken, allemaal in de geest van het genre van haar moederland.

‘Close To Me’ is te beluisteren op Spotify.