The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Maria Mendes genomineerd voor Latin Grammy

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Op 29 september werden de nominaties voor de Latin GRAMMY’S 2020 bekendgemaakt. Onder de genomineerden is de Nederlands/Portugese zangeres Maria Mendes. Zij maakt kans op een Latin GRAMMY voor Beste Arrangement met het stuk ‘Asas Fechadas’, dat ze samen arrangeerde met de Amerikaanse toetsenist John Beasley. ‘Asas Fechadas’ is te horen op Mendes’ succesvolle album ‘Close To Me’, dat werd opgenomen met het Metropole Orkest.

Het Metropole Orkest is blij en trots dat het dit geweldige arrangement samen met Mendes mocht spelen. We feliciteren Maria en John dan ook van harte met deze fantastische nominatie.

Het unieke album bevat een symfonische jazz-benadering van fado, de traditionele muziek van Mendes’ geboorteland Portugal. Het album bevat jazz-bewerkingen van klassiekers uit het fado-repertoire, en door Mendes gecomponeerde stukken. ‘Close To Me’ is een groot succes met lovende recensies uit binnen- en buitenland. Zo betitelt toonaangevend jazz-magazine DownBeat (VS) Mendes “a jazz singer of the highest order”, vindt Jazztimes (VK) het album “profoundly affecting”, en noemt Midwest Record (VS) het album “a delightful break from the norm”. De nominatie voor de Latin GRAMMY is een nieuwe bevestiging van de unieke kwaliteit van het album.

De winnaars van deze prestigieuze prijs worden bekend gemaakt tijdens de Latin GRAMMY Awards Ceremony op 19 november in Miami.