The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Succesvolle samenwerking Mo & DeWolff krijgt vervolg

Foto door Han Ernest

De succesvolle concerten in Amsterdam deze week smaken naar meer. Daarom komen het Metropole Orkest en DeWolff op maandag 14 december naar het MECC in Maastricht. Samen brengen het 50-koppige pop- en jazzorkest en de psychedelische southern bluesrockband hier klassiekers van DeWolff tot een episch geluid.

“Dewolff met het Metropole Orkest blinkt uit in subtiliteiten” schreef de Volkskrant en gaf maar liefst 4 sterren. “DeWolff deinde knap mee op de stuwingen van het Metropole Orkest” zegt Het Parool over deze bijzondere samenwerking.

Het Metropole Orkest voegt een extra dementie toe aan de muziek van DeWolff. Samen spelen zij een mix van tracks van het nieuwste album ‘Tascam Tapes’ en oudere nummers. Het nieuw album werd tijdens de Europese tournee van de band opgenomen in de tourbus en kwam begin dit jaar uit. Als klap op de vuurpijl zullen een aantal nieuwe tracks van het nog uit te brengen ‘Wolffpack’ album voor het eerst live gespeeld worden. Hier moet je gewoon bij zijn!

DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Limburg. DeWolff bracht reeds 7 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’ en namen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten een album op met Black Keys-producer Mark Neill. Daarnaast hebben ze hun eigen en volledig analoge Electrosaurus Southern Sound studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) opnamen en produceerden.

Robin Piso en broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen, extra gehard door het jarenlange touren. Pablo werd zelfs al twee keer verkozen tot de #1 gitarist van de Benelux.
De band speelde al meer dan 1000 shows door heel Europa, Australië, Indonesië en Rusland en prediken zo hun explosieve mix van southern bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen het ook. Je hoeft daarom maar twee minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.