The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz in concert: Metropole Orkest & Friends

Foto door Reinout Bos

De NTR, NN North Sea Jazz Festival en het Metropole Orkest slaan de handen ineen voor een speciaal concert waarin de rijkdom en diversiteit van North Sea Jazz wordt gevierd. Speciaal voor dit concert komt het MO, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, voor het eerst na de corona-lockdown weer in volledige bezetting bij elkaar op het podium. Daar speelt het orkest samen met een aantal nationale en internationale gastartiesten die dit jaar zouden optreden op het North Sea Jazz Festival, waaronder Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Benjamin Herman, Michelle David en Akwasi.

In 1986 betrad het Metropole Orkest voor de eerste keer het podium van North Sea Jazz. Sinds 2002 is het orkest al achttien jaar onafgebroken van de partij. In al die jaren heeft het Metropole Orkest op het festival met vele grootheden uit de jazz en aanverwante genres mogen spelen. Dit leverde talrijke bijzondere muzikale ontmoetingen op. Om het North Sea Jazz-gevoel, ondanks dat het fysieke festival niet door kan gaan, dit jaar toch bij het publiek te kunnen brengen, hebben NTR, NN North Sea Jazz Festival en het Metropole Orkest onder de noemer ‘Metropole Orkest & Friends’ een bijzondere line-up samengesteld.

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken: “Hoewel we allemaal het festival dit jaar enorm zullen missen, ben ik ongelooflijk blij dat we dit samen met de NTR, Metropole Orkest en een aantal geweldige artiesten kunnen doen. Veel dank gaat ook uit naar onze sponsoren zonder wie dit niet mogelijk was geweest. Dat we dit concert kunnen organiseren is voor ons een enorme opsteker.”

Het concert is te zien op zondag 12 juli om 19.20 uur op NPO 2 en tegelijkertijd via livestream op verschillende online platformen.

North Sea Jazz op NPO 2 extra
Ook op NPO 2 extra veel aandacht voor North Sea Jazz. Aansluitend op het concert zie je op NPO 2 extra een twee uur durende compilatie vol hoogtepunten, sfeerreportages en interviews van de afgelopen edities van het North Sea Jazz festival. Ook zendt de NTR in het weekeind van 11 en 12 juli vijf nieuwe afleveringen van Back To North Sea Jazz uit, geheel gevuld met concerten van artiesten die dit jaar op North Sea Jazz zouden hebben opgetreden, onder wie Gregory Porter, Alicia Keys, Herbie Hancock, Ibrahim Maalouf en Joe Bonamassa.