The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Update van het MO

Foto door Reinout Bos

Het is volop voorjaar. Normaliter een drukke periode voor het Metropole Orkest. Nu is onze agenda leeg en zijn we druk om onze organisatie klaar te maken om, binnen de geldende regels, zo snel als mogelijk is het podium weer te kunnen betreden. We stellen alles in het werk om dat mogelijk te maken.

De verwachting is dat we de komende periode vooral in onze studio in Hilversum in kleine ensembles zullen musiceren. We werken aan een aantal opdrachten van verschillende partijen. Voor de tweede helft van 2020 zijn we met zalen en solisten in gesprek over hoe we reeds geplande optredens kunnen gaan uitvoeren. Dat is een complexe puzzel die nog niet is gelegd. Maar we houden moed en met positieve en constructieve energie komen we samen tot een nieuwe aanpak. Dat is zeker!

De culturele sector heeft het zwaar. Gelukkig heeft Den Haag een eerste toezegging gedaan om de branche te helpen. We weten nu al dat het niet genoeg zal zijn om het huidige hoogwaardige aanbod in Nederland te kunnen waarborgen. Gelukkig heeft het Metropole Orkest een grote schare fans die het orkest een warm hart toedraagt en ons steunt met een donatie. Die donaties zullen de komende jaren nog belangrijker voor ons worden. Help ook mee en word vriend van het Metropole Orkest. Want zonder muziek valt alles stil.