The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO trekt door het land en brengt hoop en vertier bij ouderen

© ANP/ Remko de Waal
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Het Metropole Orkest trok vandaag door het land en bezocht tal van verpleeghuizen om de bewoners een muzikaal hart onder de riem te steken in deze zware tijd. Het orkest splitste zich voor deze gelegenheid op in kleinere ensembles en speelde op zeven verschillende locaties livemuziek voor de bewoners. De tour door het land vormde tevens de aftrap voor de verspreiding van de speciale CD die het Metropole Orkest voor alle verpleeghuizen in Nederland gemaakt heeft.

Het orkest nam vorige week het initiatief om ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum een CD samen te stellen met bijzondere composities van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden. Een CD speciaal voor de bewoners in alle verpleeghuizen in Nederland. Het orkest hoopt dat deze opgewekte muziek uit de oprichtingstijd ouderen troost, hoop en moed geeft.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Het was een bijzondere dag voor het orkest. Het is fijn om te zien dat we met onze muziek een klein beetje vreugde en plezier bij de bewoners kunnen brengen. Want muziek verbindt mensen en geeft moed in moeilijke tijden. Ik ben er trots op dat we ook, nu we 75 jaar bestaan, uitvoering kunnen geven aan onze oprichtingsgedachte”.

De CD ‘Dolf’s Choice’ bevat een variëteit aan opgewekte muzikale composities uit de oprichtingstijd van het orkest. Dolf van der Linden schreef alle composities en kwam tot een attractieve samenstelling van nummers die, nu jaren later, op deze CD te horen zijn. Meest bijzonder is het nummer ‘Parklane Serenade’, een van de eerste nummers die het Metropole Orkest ooit speelde in november 1945 en wat jarenlang de herkenningsmelodie van het orkest was.

Deze speciale actie werd mede mogelijk gemaakt door BNP Paribas, hoofdsponsor van het Metropole Orkest. Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland: “Mooi initiatief van het wereldberoemde Metropole Orkest om hun muziek letterlijk naar de bewoners in verpleeghuizen te brengen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij”.

De locaties waar het orkest vandaag langs ging:
De Egelantier in Hilversum
Het Rosa Spier Huis in Laren
Voorseveld Hof in Utrecht
Notre Dame in Tilburg
Zinn locatie de Brink in Groningen
Ben Oude Nijhuis in Rotterdam
Eben Heazer in Amsterdam

Het Metropole Orkest werkt voor deze actie ook samen met ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. ActiZ zal de cd’s deze week aan alle verpleeghuizen in Nederland verzenden.

‘Dolf’s Choice’ is ook te beluisteren op Spotify.