The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO maakt speciale CD voor ouderen in verpleeghuizen

Foto door Reinout Bos

Het Metropole Orkest bestaat dit jaar 75 jaar. Kort na de Tweede Wereldoorlog werd het orkest opgericht om het volk ‘hoop en vertier’ te bieden in zware tijden. Deze oprichtingsgedachte is anno 2020 actueler dan ooit. De coronacrisis treft iedereen en ouderen in verpleeghuizen nog wel het meest. Geen bezoek van je naasten kunnen ontvangen is een extra zware beproeving in deze onzekere tijd.

Daarom deelt het Metropole Orkest speciaal voor mensen die dit nu het hardst nodig hebben de favoriete muziek van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden.
Het orkest heeft een speciale CD met zijn mooiste nummers samengesteld om zo de bewoners van verpleeghuizen in Nederland een muzikaal hart onder de riem te steken. Want muziek verbindt mensen en geeft moed in moeilijke tijden.

De CD ‘Dolf’s Choice’ bevat een variëteit aan opgewekte muzikale composities uit de oprichtingstijd van het orkest. Dolf van der Linden schreef alle composities en kwam tot een attractieve samenstelling van nummers die, nu jaren later, op deze cd te horen zijn. Meest bijzonder is het nummer ‘Parklane Serenade’, een van de eerste nummers die het Metropole Orkest ooit speelde in november 1945 en wat jaren lang de herkenningsmelodie van het orkest was.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “We hopen dat we met onze muziek de bewoners in verpleeghuizen troost kunnen bieden in deze zware tijden. Ik heb vaak meegemaakt dat de muziek van Dolf van der Linden bij veel ouderen ontroerende herinneringen oproept en ben er trots op dat we ook nu we 75 jaar bestaan uitvoering kunnen geven aan onze oprichtingsgedachte.

Deze speciale actie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van BNP Paribas, hoofdsponsor van het Metropole Orkest. Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland: “Hoe mooi dat het Metropole Orkest terwijl zij zelf haar jubileum viert in dit bijzondere jaar juist nu ook denkt aan ouderen, helemaal in lijn met waarom zij ooit zijn opgericht. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij“.

Musici van het Metropole Orkest zullen de CD ‘Dolf’s Choice’ persoonlijk naar verschillende verpleeghuizen in het land brengen. In samenwerking met ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties worden de cd’s medio mei aan alle verpleeghuizen in Nederland verzonden.

‘Dolf’s Choice’ is ook te beluisteren op Spotify.