The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Luyi van der Lingen wint MO prijs Prinses Christina Jazz Concours

De finale van het Prinses Christina Jazz Concours werd op zondagmiddag 1 december gehouden in het Bimhuis in Amsterdam. Voor de selecties kwamen dit weekend bijna 40 jazzbands naar het Bimhuis. In totaal deden ruim 200 jonge jazzmuzikanten tussen de 12 en 22 jaar mee, in 40 jazzbands.

De 16-jarige zangeres Luyi van der Lingen uit Den Haag werd tweede en ontving de Metropole Orkest Prijs. Zij mag in 2020 een studio-opname maken met het Metropole Orkest.

Een professionele jury, met onder andere Co de Kloet, Joris Teepe en Francien van Tuinen, koos in totaal zes finalisten uit en verdeelde de prijzen onder hen. Oud-prijswinnaar Margriet Sjoerdsma reikte de prijzen uit.
Op de website van het Prinses Christina Concours vindt informatie over alle winnars.