The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO genomineerd voor 2 Grammy Awards

Zojuist is bekend gemaakt dat het Metropole Orkest twee nominaties heeft verdiend voor bijzondere samenwerkingen in 2018/2019. Het orkest is genomineerd voor Best World Music Album met ‘What Heat’, de samenwerking tussen het Metropole Orkest en wereldmuziek-supergroep Bokanté. Michael League – bandleider van Bokanté – en Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley werkten eerder samen aan het Grammy Award winnende ‘Sylva’ (met zijn andere band Snarky Puppy). Michael League: “Metropole Orkest is zonder twijfel mijn favoriete symfonische ensemble dat hedendaagse populaire muziek speelt. Hun veelzijdigheid is ongekend en het is een fantastische groep om mee te werken.”

Naast deze prestigieuze nominatie is het orkest ook trots op de nominatie voor Best Arrangement, Instruments and Vocals voor zijn rol in het nummer “All Night Long” van het album Djesse Vol.1 met wonderkind Jacob Collier. De multi-instrumentalist is in 2018 na eerdere goed bevallen samenwerkingen met het Metropole Orkest de studio in Hilversum ingedoken om een album op te nemen met het orkest. Jacob: “Ik kon mijn geen beter orkest wensen voor dit project. Het is meer dan speciaal om met deze mensen mijn muziek te ontwikkelen en spelen.”

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest: “Het is een ongekende prestatie van het Metropole Orkest om opnieuw nominaties in de wacht te slepen. Het bevestigt de toppositie van het Metropole Orkest in de internationale muziekindustrie. De projecten van het orkest vallen op, door artistieke kwaliteit en de verbinding van muziekstijlen en muziekculturen. We zijn er trots op dat onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector wederom bevestigd wordt.”

Het Metropole Orkest is maar liefst achttien keer eerder genomineerd geweest voor een Grammy en won er drie. ‘The world’s leading pop and jazz orchestra’ won in 2016 een Grammy voor het album ‘Sylva’ met Snarky Puppy en was vorig jaar genomineerd samen met zanger/gitarist Raul Mídon voor ‘Best Vocal Jazz Album’.

De Grammy’s worden op 26 januari 2020 in Los Angeles uitgereikt door de Recording Academy.