The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest laat zich zien en horen in Hilversum!

Eind 2018 werd al bekendgemaakt dat de Gemeente Hilversum en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zich er samen sterk voor gaan maken het voortbestaan van het Metropole Orkest zeker te stellen. Beiden doen vanaf 2019 een extra investering in het wereldberoemde orkest. Het Metropole Orkest zal zich daarom meer kunnen laten zien en horen in Hilversum.

Wethouder Jaeger: “Het zeer gerenommeerde orkest heeft zijn wortels in het Hilversumse medialandschap en werkt vanuit het Muziekcentrum van de Omroep. Ik ben hier ongelofelijk trots op. Die trots zouden alle Hilversummers en bewoners uit de regio moeten voelen. Daarom is het belangrijk dat het orkest ook in Hilversum en omgeving meer zichtbaar en hoorbaar is. Dit doen we door scholen te betrekken, gratis lunchconcerten voor alle Hilversummers, workshops te geven aan amateurverenigingen en repetitiebezoeken.”

In het najaar organiseert het Metropole Orkest 3 lunchconcerten van 45 minuten in het Muziekcentrum van de Omroep, met aansluitend de mogelijkheid tot een meet&greet met enkele orkestleden:

Woensdag 25 september (12.30 – 13.15 uur )
Dutch Crooners: MO met Ruben Hein, Jan Dulles & Jim van der Zee (o.l.v. Chris Walden)

Dinsdag 19 november (12.30 – 13.15 uur)
The Future of Jazz: MO met Cory Wong & Cody Fry (o.l.v. Vince Mendoza)

Maandag 30 december (12.30 – 13.15 uur)
MO met pianist Roberto Fonseca (o.l.v. chef-dirigent Jules Buckley)

Gratis toegangskaarten voor deze lunchconcerten zijn te reserveren via www.mo.nl/lunchconcert.

Daarnaast worden jaarlijks acht gratis workshops aan amateurorkesten in Hilversum aangeboden. Hierbij zal een orkestlid van het Metropole Orkest de amateurmusici coachen in het spelen van lichte muziek. Bij de Mediacity Big Band is meestergitarist Peter Tiehuis van het Metropole Orkest al op 10 april langs geweest in hun eigen repetitieruimte, een geweldige ervaring voor dit orkest. Bij de andere amateurorkesten zullen in het najaar workshops worden aangeboden.

Metropole Orkest directeur Jan Geert Vierkant: “Naast het leveren van dit soort tegenprestaties vinden we het ook belangrijk om samen te werken met andere (culturele) instellingen in Hilversum en willen we onze zichtbaarheid, ook voor de regio, vergroten. Het concert van de Metropole Orkest Big Band afgelopen mei in De Vorstin was daarvan een goed voorbeeld. Wij willen in Hilversum inzetten op drie aandachtsgebieden: (muziek)educatie met onder meer ons lespakket voor basisscholen Metropole op School, verbreding van het cultuurbereik in Hilversum en het vergroten van de aantrekkelijkheid van Hilversum Mediastad door de aanwezigheid van het Metropole Orkest.”