The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Jacob Collier winnen Edison

Samen met Jacob Collier heeft het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, de ‘Edison Jazz Vocaal Internationaal’ gewonnen voor ‘Djesse Vol.1’. 

Op 1 januari 2018 ontstond bij Jacob het idee om niet één, twee of drie maar vier albums uit te brengen. Het eerste deel werd opgenomen met het Metropole Orkest. Het eindresultaat is uiteraard orkestraal maar daarnaast ook groots en indrukwekkend.

Het juryrapport luidt als volgt:In februari 2017 ontving Collier twee Grammy’s voor de arrangementen van ‘In My Room’ (2016), zijn debuutalbum. Nu komt Collier met zijn meest ambitieuze werk tot nu toe: ‘Djesse is het hoogtepunt van een jaar van mijn leven. Het is echt één album, maar het zijn vier cd’s. Elke cd heeft een compleet andere wereld, heeft een heel andere smaak … Ik heb mijn hele leven gewacht om deze muziek te maken. Het is het soort muziek dat begon toen ik een dag oud was en het is nog niet af.’

Ook de samenwerking met het onvolprezen Metropole Orkest onder de bezielende leiding van dirigent Jules Buckley en een aantal gastsolisten moet absoluut worden genoemd.
De jury kan bijna niet wachten op de andere delen van dit geweldige project van deze geniale Jacob Collier.”

In gelimiteerde oplage is het album op vinyl uitgebracht en deze is exclusief verkrijgbaar via de MO webshop! Het album is verder te koop op Apple Music en te streamen via Spotify.