The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole zomertour

photo by Hiroyuki Seo

De 60 jonge talentvolle musici van het Jong Metropole spelen in augustus onder leiding van de jonge Japanse Miho Hazama drie concerten: in openluchttheater het Zuiderparktheater in Den Haag, in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk en tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. 

In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. 

Het unieke orkest brengt een energiek, toegankelijk en swingend programma met werken van o.a. Rogier van Otterloo en een nieuwe compositie van Tijn Wybenga (winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2018). Het overige repertoire komt uit de rijke Metropole Orkest-bibliotheek. 

Concerten:
9 augustus 2019, 20.00 uur – Zuiderparktheater, Den Haag
10 augustus 2019, 20.00 uur – NJO Muziekzomer: Radio Kootwijk
11 augustus 2019, 15.30 uur – Ponton voor Compagnietheater, Amsterdam (gratis toegang) 

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO). 

Bestel je kaarten voor het concert op 9 augustus via www.zuiderparktheater.nl en voor het concert op 10 augustus via www.muziekzomer.nl. 

Jong Metropole wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds via het Jonge Musici Fonds.