The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jameszoo & MO releasen nieuw album

Jameszoo, Jules Buckley en het Metropole Orkest releasen vandaag, op 17 mei, hun live-album ‘Melkweg’. Het volledige album is op Spotify te beluisteren. 

In 2017 opende het Metropole Orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, en Jameszoo het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. De opnames van deze gedenkwaardige samenwerking worden op 17 mei gereleased op Brainfeeder, het label van Flying Lotus.

De magie en de chemie in de zaal die avond waren zowel spannend als hartverwarmend. Onder leiding van Jules Buckley namen het 50-koppige Metropole Orkest plús Richard Spaven (drums), Niels Broos (orgel, synthesizer, Rhodes), Frank Wienk aka Binkbeats (percussie), John Dikeman (saxofoon) en uiteraard Mitchel van Dinther aka Jameszoo (electronics, synthesizer, Wurlitzer) het publiek mee op een fantastische reis. De composities van Van Dinther’s debuutalbum ‘Fool’ (2016) werden naar ongekende hoogte gebracht.

Dit concert was net zo geweldig als beangstigend,” zegt van Dinther. “Ik was in goede handen bij Jules en het orkest. Door hen kon ik mijn composities laten bloeien.

Jules Buckley omschrijft de samenwerking als “een zeer open en belonend proces. Mitchels muzikale brein werkt op een bijzondere manier en dus moesten we als orkest uit een ander vaatje tappen. Met als gevolg dat we samen iets moois en verrassend hebben gecreëerd waar ik enorm trots op ben.