The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

In Memoriam Cees Schrama

Toetsenist, nestor en promotor van de jazz in Nederland Cees Schrama is 22 mei in zijn woonplaats Baarn overleden. Cees, 82 jaar oud, was niet alleen bekend als muzikant maar ook als presentator tijdens het North Sea Jazz Festival en als de man die ruim dertig jaar het jazzprogramma Sesjun op de radio presenteerde, dat als ’s werelds langst lopende radioshow met live jazz het Guinness Book of Records haalde.

Hij was iemand die prachtige verhalen en anekdotes kon vertellen over de muziek die hem zo na lag. In 2007 bundelde hij al die verhalen en belevenissen in het boek “It don’t mean a thing”. Schrama’s band met het Metropole Orkest werd gevormd door de talloze malen dat hij de presentatie verzorgde van het orkest tijdens het North Sea Jazz Festival in zowel de Haagse als de Ahoy-jaren en door zijn vriendschap met diverse leden van het Metropole Orkest. Met Cees Schrama verliezen wij een uiterst beminnelijk mens en een vurig pleitbezorger van de jazz en ons Metropole.