The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Smash Hits genomineerd voor Edison Jazzism Publieksprijs

Het album ‘Smash Hits’ dat het Metropole Orkest samen met Reinier Baas en Ben van Gelder uitbracht is genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs. We zijn erg blij dat we samen met negen andere genomineerden kans maken op deze mooie prijs. Stemmen kan t/m 19 mei via deze link

‘Smash Hits’ is een live registratie van de concerten die het duo en het orkest samen gaven. Composities van de hand van Baas & van Gelder zijn speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door onder andere Christian Elsässer, die dit project tevens dirigeerde. Het album is te beluisteren op Spotify.

Daarnaast is een groot deel van het album live te horen op 14 juli tijdens het North Sea Jazz Festival. Het Metropole Orkest staat dan namelijk samen met Reinier Baas en Ben van Gelder in de Amazon.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Op zondag 7 juli worden de Edisons Jazz/World uitgereikt in LantarenVenster in Rotterdam.