The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole breidt uit!

foto: Nic Limper
foto: Robert Verhoeve

Na drie succesvolle zomerprojecten breidt Jong Metropole uit! Naast het zomerproject tijdens o.a. de NJO Muziekzomer Gelderland (dit jaar onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama), is er komend seizoen ook een winterproject met Grammy-winnaar Jules Buckley. Bovendien houdt Jong Metropole voor het eerst eigen audities voor alle beschikbare orkestplekken. Inschrijven voor audities kan tot 29 april.

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. Het is de enige plek waar orkestrale pop en jazz professioneel beoefend worden. De talenten doen ervaring op in de unieke Metropole-formatie en op bijzondere podia zoals bijvoorbeeld tijdens het Grachtenfestival en in Paradiso Amsterdam. In de huidige muziekwereld vervagen de genres en van musici wordt steeds meer flexibiliteit in speelstijl verwacht, ervaring die musici bij Jong Metropole kunnen opdoen.

Zomerproject
In augustus 2019 brengt het orkest tijdens de NJO Muziekzomer en het Grachtenfestival wederom een energiek programma. Onder leiding van de jonge Japanse Miho Hazama, die meermaals grote broer het Metropole Orkest dirgeerde, geven de talenten drie concerten: in openluchttheater het Zuiderparktheater in Den Haag, in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, en tijdens het Grachtenfestival Amsterdam (gratis toegang).

Concerten:
9 aug. 2019 – Zuiderparktheater, Den Haag
10 aug. 2019 – NJO Muziekzomer: Radio Kootwijk (kaarten vanaf juni)
11 aug. 2019 – Ponton voor Compagnietheater, Amsterdam (gratis toegang)

Winterproject
In maart 2020 speelt Jong Metropole het programma ‘Snarky Puppy’ onder leiding van Jules Buckley. In 2016 won het Metropole Orkest een prestigieuze Grammy voor het album Sylva met de Amerikaanse jazzformatie Snarky Puppy. Het eerste winterproject van Jong Metropole wordt een Snarky Puppy-programma. Er zullen leden van Snarky Puppy naar Nederland worden gehaald om de musici van Jong Metropole te coachen. Daarnaast wordt er uit het orkest een Snarky Puppy-formatie samengesteld. De concerten vinden onder meer plaats in Concertzaal Tilburg en Paradiso Amsterdam.

Concerten:
13 maart 2020 – Concertzaal Tilburg
14 maart 2020 – n.t.b.
15 maart 2020 – Paradiso, Amsterdam