The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Kovacs opnieuw samen op podium

Sharon Kovacs, de zangeres met het kortgeschoren haar en het rauwe en donkere stemgeluid. In december staan dit jonge talent en het Metropole Orkest opnieuw samen op het podium.

In 2013 maakte de wereld kennis met de Brabantse Kovacs. Ze bracht haar debuutsingle ‘My Love’ uit waarna optredens op o.a. North Sea Jazz en Lowlands volgden. Haar eerste volledige album ‘Shades of Black’ verscheen in 2015 in 36 landen en kwam direct op nummer 1 binnen in de Nederlandse hitlijsten Niemand kon er meer omheen: Kovacs is een klasse apart. Haar rauwe en donkere stem gaat door merg en been en haar songs zijn stuk voor stuk puur en oprecht. Met haar muziek en bijzondere verschijning stond ze in uitverkochte zalen, verzamelde ze meerdere awards en kreeg ze ruim zestig miljoen views op YouTube.

In 2016 startten het Metropole Orkest en Kovacs hun samenwerking en lieten ze in Hilversum en Amsterdam de bijzondere orkestratie van ‘Shades of Black’ horen.
Nu wordt ook haar tweede album vertaald naar orkestrale muziek. De plaat ‘Cheap Smell’ bracht ze in 2018 uit en werd vernoemd naar de band waar ze in speelde voordat ze doorbrak. Met dit album is ze op zoek naar de positieve momenten in donkere tijden.