The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Reprise Colin Benders & MO

© Isabelle Renate la Poutré

Na het uitverkochte openingsconcert van ADE 2018 gaan Colin Benders en het Metropole Orkest op herhaling. Ter ere van het 40-jarig jubileum van de Grote Zaal van TivoliVredenburg is deze spannende samenwerking op 29 januari 2019 nogmaals live te ervaren.

Colin Benders vierde jarenlang succes onder de naam Kyteman. Met zijn Kyteman Orchestra was hij te zien op alle mooie festivals en toerde hij jarenlang door Nederland en Europa. Sinds 2016 is Colin – nu onder eigen naam – geheel in beslag genomen door zijn modulaire synthesizers. Vanuit zijn studio neemt hij het publiek in veelbekeken livestreams mee op zijn muzikale zoektocht.  En hoewel hij afstand heeft genomen van zijn trompet en het orkestgebeuren gaat hij dan nu toch het experiment aan met het Metropole Orkest onder leiding van chefdirigent Jules Buckley.

Startpunt zijn Colins livestreams met zijn ‘machine’ die hij de afgelopen tijd de wereld in heeft gestuurd. Tijdens deze sessies produceert hij vanuit het niets stukje bij beetje originele elektronische muziek. Voor het orkest heeft hij zijn favoriete tracks weten te herscheppen en vertaald naar een samenspel tussen de modulaire synth en het orkest. Door het talent en de ervaring van Colin en de drang naar experiment en improvisatie van het MO en Jules Buckley is een gedroomde match ontstaan.