The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO speelt filmmmuziek De Dirigent in

Over De Dirigent

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren twintig was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

Het Metropole Orkest heeft in september de filmmuziek opgenomen voor de Nederlandse film ‘De Dirigent’, die op 25 oktober in première gaat. Naast het MO werkte ook het Radio Filharmonisch Orkest (RFO) mee aan de film. Beide orkesten zijn gehuisvest in het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep. Voor de producent een mooie gelegenheid om zowel de belangrijke klassieke stukken (RFO) als de sfeerbepalende filmmuziek (MO) op te laten nemen door de twee toonaangevende wereldorkesten. Quinten Schram, die samen met Bob Zimmerman de muziek voor de film schreef: “Als filmcomponist was het eer om met deze toporkesten samen te werken. Zowel het Radio Filharmonisch Orkest als het Metropole Orkest begrijpen heel goed wat muziek doet met het beeldende verhaal. Ik heb de muziek voor De Dirigent werkelijk tot leven horen komen dankzij de professionele uitvoeringen van alle topmusici. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.”

Regisseuse Maria Peters over de samenwerking: “Het was voor mij de eerste keer dat ik met het Radio Filharmonisch Orkest samenwerkte, maar wel al de vijfde keer dat ik mijn filmmuziek liet uitvoeren door het Metropole Orkest. Beide orkesten hebben iets gemeen: hun hoge kwaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit. Ik heb enorm prettig met beide orkesten samengewerkt. Dat het Radio FIlharmonisch Orkest nu Karina Canellakis heeft aangenomen als chef-dirigent ervaar ik als een kroon op onze samenwerking omdat mijn film De Dirigent gaat over de eerste vrouwelijke dirigent die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.”

De Dirigent is vanaf 25 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen