The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Donny McCaslin in april 2019

Jimmy Fontaine

In zijn zoektocht naar nieuwe muzikale territoria gaat tenorsaxofonist Donny McCaslin de samenwerking aan met het Metropole Orkest voor 3 genre-overscheidende concerten in Nederland in april 2019.

Bevestigd zijn:
Zaterdag 6 april op Transition Festival in TivoliVredenburg, Utrecht
Zondag 7 april in LantarenVenster, Rotterdam
Maandag 8 april in De Oosterpoort, Groningen

Donny McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider op ‘Blackstar’ van David Bowie. Geïnspireerd door de woorden en visie van de legende verkent McCaslin een nieuwe artistieke benadering. “Voordat ik met hem aan de slag ging, leek dit niet mogelijk voor mij”, zegt McCaslin. Dit is duidelijk te horen in de muziek op zijn pas uitgebrachte album ‘Blow.’ (Motéma Music, oktober 2018), een onbevreesd divers album dat jazz, alt-rock en elektronica combineert.

Voor de optredens met Metropole Orkest sluiten de geweldige Jason Lindner op toetsen en zanger/gitarist Ryan Dahle zich aan. De setlist bevat tracks van ‘Blow’ en eerder werk van McCaslin. Hij zal ook een aantal nieuwe composities schrijven voor de samenwerking met het MO onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.