The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO ontvangt Bremer Musikfest-Preis 2018

V.l.n.r. Jan Geert Vierkant, Thomas Albert en Jules Buckley Foto: Nikolai Wolff
Jules Buckley Foto: Nikolai Wolff

Op zondag 2 september namen directeur van het Metropole Orkest Jan geert Vierkant en chef-dirigent Jules Buckley de Bremer Musikfest-Preis 2018 in ontvangst. Deze prijs werd toegekend als speciale erkenning voor de bijzondere bijdrage van het orkest aan het succes van Musikfest Bremen.

Eind juni ontving het MO het heugelijke nieuws dat de prijs uitgereikt zou worden, en afgelopen zondag was het dan zover. In het Rathaus in Bremen overhandigde Thomas Albert, oprichter en directeur van Musikfest Bremen, op feestelijke wijze deze mooie prijs.

Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest: “Wij zijn vereerd en blij deze prijs te krijgen van dit open-minded, internationale festival. We kijken er naar uit om in september terug te komen in Bremen om zelfs drie concerten te spelen. Onze optredens met gerenommeerde artiesten als Jacob Collier, Bokanté en China Moses zullen ongetwijfeld opnieuw mogen rekenen op een warm en dankbaar publiek.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Deze prijs onderstreept de positie van het Metropole Orkest als internationaal toporkest. Dat wij met een heel eigen programmering in staat zijn nieuwe publieksgroepen te trekken wordt ook in het buitenland als een bijzondere waarde herkend. Daarmee is het Metropole Orkest tegelijkertijd ambassadeur en verbinder. Niet alleen op het Musikfest Bremen en de BBC Proms, maar ook in eigen land op het Holland Festival, North Sea Jazz en het Amsterdam Dance Event. Daar zijn we trots op.

Aankomend weekend is het orkest opnieuw in Bremen, dan voor de concerten met Jacob Collier, Bokanté en China Moses tijdens het Musikfest.