The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Terugblik North Sea Jazz

Foto: Reinout Bos

Dit jaar stond het Metropole Orkest maar liefst drie dagen op het North Sea Jazz Festival. Op vrijdag 13 juli deelde het orkest het podium met Snarky Puppy, op 14 juli met Gregory Porter en op 15 juli met Chaka Khan.

Snarky Puppy – vrijdag 13 juli
Na het winnen van de Grammy in 2016 was het wachten op het moment dat het orkest opnieuw samen zou werken met Snarky Puppy, en dat gebeurde, onder leiding van Jules Buckley, op deze vrijdag. En opnieuw leverde het concert een laaiend enthousiast publiek op.

Het laatste nummer van het concert ‘Shofukan’ werd opgenomen en zie je hier.

Op 24 juli zendt NPO Radio 2 Soul en Jazz het concert tussen 22.00 en 23.00 uur uit.

Gregory Porter – zaterdag 14 juli
In maart van dit jaar trad het orkest drie avonden op met Gregory Porter in een uitverkocht Carré. Ook op deze zaterdag in juli was het concert ‘uitverkocht’. Het MO, onder leiding van Vince Mendoza, en Porter speelden in een overvolle Maas de mooiste nummers van het album ‘Nat King Cole & Me’  en een aantal van Porters eigen nummers.

Je bekijkt hier een verslag van de zaterdag van NSJ, met vanaf 1:21:00 het prachtige ‘When Love Was King’.

In deze uitzending zijn vanaf 0:10:10 de nummers L-O-V-E en Smile te horen.

Op 20 juli zond NPO Radio 2 Soul en Jazz het hele concert, dat je hier beluistert, uit.

Chaka Khan – zondag 15 juli
Het MO sloot het bijzondere weekend op NSJ af met een concert met de enige echte Chaka Khan.
In de tv registratie van deze zondag vertellen Jules Buckley, Michael League en Gregory Porter vanaf 1:24:00 waarom het Metropole Orkest zo bijzonder is én zie en hoor je ‘I Feel For You’ van Chaka Khan.