The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Prestigieuze Duitse prijs voor MO

Het Metropole Orkest en chef-dirigent Jules Buckley krijgen de Bremer Musikfest-Preis 2018. Deze prijs wordt toegekend als speciale erkenning voor hun bijdrage aan het succes van het Musikfest Bremen.

Musikfest Bremen kende de prijs eerder toe aan Nikolaus Harnoncourt, Janine Jansen, Jessye Norman en Anne Sofie von Otter. Een citaat uit het juryrapport: “Sinds het eerste optreden van het orkest in Bremen in 2013 heeft de combinatie Metropole Orkest en Jules Buckley zijn internationale positie keer op keer onderstreept. Met eigen accenten, hoge kwaliteit en unieke projecten hebben ze het Musikfest geholpen om een nieuw publiek te bereiken. Door de schoonheid en kracht van muziek wordt de verbondenheid tussen Nederland en Duitsland heel treffend tot uitdrukking gebracht.”

Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest: “Wij zijn vereerd en blij deze prijs te krijgen van dit open-minded, internationale festival. We kijken er naar uit om in september terug te komen in Bremen om zelfs drie concerten te spelen. Onze optredens met gerenommeerde artiesten als Jacob Collier, Bokanté en China Moses zullen ongetwijfeld opnieuw mogen rekenen op een warm en dankbaar publiek.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Deze prijs onderstreept de positie van het Metropole Orkest als internationaal toporkest. Dat wij met een heel eigen programmering in staat zijn nieuwe publieksgroepen te trekken wordt ook in het buitenland als een bijzondere waarde herkend. Daarmee is het Metropole Orkest tegelijkertijd ambassadeur en verbinder. Niet alleen op het Musikfest Bremen en de BBC Proms, maar ook in eigen land op het Holland Festival, North Sea Jazz en het Amsterdam Dance Event. Daar zijn we trots op.