The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest opent ADE 2018 met Colin Benders

Voor het derde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event. Op woensdag 17 oktober deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de rabozaal van de Melkweg met de onnavolgbare Colin Benders. De kaartverkoop start op zaterdag 9 juni om 10:00 uur.

Colin Benders vierde jarenlang succes onder de naam Kyteman. Met zijn Kyteman Orchestra was hij te zien op alle mooie festivals en toerde hij jarenlang door Nederland en Europa. Sinds 2016 is Colin – nu onder eigen naam – geheel in beslag genomen door zijn modulaire synthesizers. Vanuit zijn studio neemt hij het publiek in veelbekeken livestreams mee op zijn muzikale zoektocht. Daarnaast treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland. Op podia als Het Concertgebouw maar ook op festivals als Awakenings en Lowlands. En hoewel hij afstand heeft genomen van zijn trompet en het orkestgebeuren gaat hij dan nu toch het experiment aan met het Metropole Orkest (MO) onder leiding van chefdirigent Jules Buckley.

Startpunt zijn Colins livestreams met zijn ‘machine’ die hij de afgelopen tijd de wereld in heeft gestuurd. Tijdens deze sessies produceert hij vanuit het niets stukje bij beetje originele elektronische muziek. Hoe deze muziek vertaald gaat worden naar een live performance is nog een vraagteken, maar met het talent en de ervaring van Colin en de drang naar experiment en improvisatie van het MO en Jules Buckley lijkt een gedroomde match te zijn ontstaan.

Colin: “Jules en ik praten al jaren over een gezamenlijk project, maar ik had nooit verwacht dat mijn elektronica de trigger zou zijn… Dit maakt het een erg spannend project waar ik met veel verwachting naar uitkijk!”

Het Metropole Orkest is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van ADE, een initiatief van Buma. Eerder was er een succesvolle compositie en uitvoering van Scripted Orkestra met Henrik Schwarz in 2016 en Fool met Jameszoo in 2017.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en ’s werelds grootste clubfestival. Tijdens ADE is Amsterdam vijf dagen lang het centrum van de mondiale elektronische muziekscene en daarmee een broedplaats voor culturele en technologische innovatie. Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober 2018.