The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Finale Digitaal Componeren in de Klas

Afgelopen woensdag 20 juni vond in het Concertgebouw in Amsterdam de finale van ‘Digitaal Componeren in de Klas’ plaats. Een ensemble uit het Metropole Orkest speelde deze middag live de gecomponeerde ringtones. 

Digitaal Componeren in de Klas is een initiatief van de stichting Meer Muziek in de Klas en Samsung. De afgelopen maanden kregen basisschoolleerlingen door heel Nederland workshops over het componeren van ringtones. Als basis voor deze ringtones werden melodieën gebruikt die het Metropole Orkest eerder dit jaar speciaal voor dit project opnam. De leerlingen konden hier vervolgens op een tablet ritme-instrumenten, samples en gesproken of gezongen teksten aan toe voegen.

Uit alle ingezonden ringtones werden op 6 juni vijf finalisten gekozen. Basisschoolklassen uit Nijkerk, Oldenzaal, Hoofddorp, Garmerwolde en Baarn maakten kans op de award ‘beste ringtone van Nederland’ en mochten voor de finale afreizen naar Amsterdam, waar het ensemble uit het MO alle ringtones live ten gehore bracht. De grote winnaar van de dag werd de Ichthusschool uit Nijkerk. Gefeliciteerd met jullie mooie ringtone!