The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

In Memoriam Merijn Rombout

foto: Hans van der Woerd
Wim Kok en Merijn Rombout

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste nieuws dat onze gewaardeerde oud-collega Merijn Rombout plotseling is overleden. Hij nam in 2016 afscheid bij het orkest om meer aandacht te besteden aan zijn werk als verhuurder/reparateur van violen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen buiten de muziek. Wim Kok herinnert Merijn als“een vrolijke en positief ingestelde man met enorm veel interesses , vooral ook een teamplayer”.

Wim: “Toen ik het bericht kreeg van zijn dochter Merel, kon ik het nauwelijks geloven. Hij stond zo vol in het leven en genoot van zijn bezigheden en zijn familie. We begonnen allebei in 1990 bij het MO, aanvankelijk aan dezelfde lessenaar, al snel kwam hij als aanvoerder 2e violen te werken. We hebben26 jaar lief en leed gedeeld als collega’s en nadat hij in 2016 besloot zijn loopbaan bij het orkest af te sluiten hebben we altijd contact gehouden. Nog maar 3 weken geleden was ik op z’n 57everjaardag.”

“Zijn nabestaanden wens ik veel sterkte gedurende deze moeilijke tijd. Merijn, het ga je goed, waar je ook heen bent!”