The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO voor 5e jaar naar BBC Proms

Het Metropole Orkest is voor het vijfde jaar op rij uitgenodigd om een concert te verzorgen tijdens de BBC Proms in Londen. Deze concertserie wordt gezien als de meest prestigieuze ter wereld. Op 19 juli zal het orkest in de Royal Albert Hall een avondvullend programma spelen met onder andere Jacob Collier, Sam Amidon en vocal group Take 6. Het concert wordt opgenomen en uitgezonden door BBC radio en TV.

In de afgelopen jaren werd het Metropole Orkest door de BBC uitgenodigd om concerten te verzorgen die een nieuw en gevarieerder publiek trekken. Zo speelde het orkest eerder in de Proms programma’s rond Charles Mingus (2017), Quincy Jones (2016), de Londense rap – en grime scene (2015) en Laura Mvula (2014).

Chef-dirigent van het Metropole Orkest Jules Buckley: “De samenwerking met Jacob Collier is voor mij persoonlijk iets om naar uit te kijken. Hij is de grootste rising star in het internationale muziekveld, won 2 Grammy’s op 22 jarige leeftijd en is een onnavolgbaar creatief brein. Afgelopen maanden heeft het Metropole Orkest met hem een nieuwe plaat ontwikkeld en opgenomen. We kijken er naar uit om dit verder te ontwikkelen en samen met andere verrassende artiesten in Londen te laten horen! Het maakt me trots dat het Metropole Orkest opnieuw een glansrol krijgt in deze serie. De terugkerende interesse van de BBC geeft aan hoe relevant het orkest is in de muziek van nu.”

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Het is enorm motiverend om te zien hoe de BBC het Metropole Orkest heeft omarmd. 5 jaar op een rij is een prestatie die uniek is voor een Nederlands ensemble. Het toont aan dat de BBC hecht aan de kwaliteit van het Metropole Orkest om nieuwe doelgroepen te bereiken door de bijzondere programmering van het orkest.”

Het Metropole Orkest en Jacob Collier zullen hun bijzondere samenwerking ook naar Nederland brengen. Op  22 augustus tijdens de Robeco Summernights in het Concertgebouw in Amsterdam en op 24 augustus in TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop is inmiddels gestart.