The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival 2018

Foto door Joke Schot
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Dit jaar komt het Metropole Orkest op vrijdag én zaterdag naar het North Sea Jazz Festival. Op vrijdag 13 juli staat het orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, opnieuw op het podium met Snarky Puppy. Op zaterdag 14 juli staat honorair dirigent Vince Mendoza op de bok tijdens het concert met Gregory Porter.

Snarky Puppy
In 2016 wonnen het Metropole Orkest en Snarky Puppy een Grammy voor het album ‘Sylva’ in de categorie ‘Best Contemporary Instrumental Album’. De sleutel tot het succes van het album was de chemie tussen beide bandleiders: Michael League en Jules Buckley. Het is deze mannen gelukt om de ensembles samen te smelten tot één krachtig muzikaal geheel. Funk, rock, jazz en filmische muziek; alle stijlen komen voorbij met glansrollen voor solisten uit alle secties.

Tijdens het concert op 13 juli zullen zowel nummers van het Grammy Award winnende album als nieuw werk ten gehore worden gebracht.

Michael Leage, bandleider van Snarky Puppy, is dit jaar Arist in Residence op North Sea Jazz. Naast het concert op vrijdag zal hij op zaterdag optreden met drummer Antonio Sanchez en zanger/percussionist Perito Martinez en op zondag met het world fusion project Bokanté.

Gregory Porter
De samenwerking tussen Metropole Orkest en Gregory Porter gaat al enige tijd terug. In 2012 stonden we samen in Paradiso, in 2013 verschenen we op het North Sea Jazz Festival en in 2014 toerden we door Duitsland en verscheen de deluxe editie van het album ‘Liquid Spirit’. In 2018 worden daar de drie concerten in Koninklijk Theater Carré en het concert tijdens North Sea Jazz aan toegevoegd.

Samen zullen wij deze avond nummers van het nieuwe album van Gregory Porter, genaamd ‘Nat “King” Cole & Me’, ten gehore brengen.