The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nieuw album MO en Henrik Schwarz

Het Metropole Orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, en Henrik Schwarz brengen dit voorjaar samen een album uit. De CD krijgt de naam ‘Scripted Orkestra’ en wordt uitgebracht bij het label 7K!.

De samenwerking begon in 2016 tijdens het Amsterdam Dance Festival. Dit beviel zo goed dat er meerdere concerten én cd opnames volgden. Op ‘Scripted Orkestra’ komt het talent dat Schwarz heeft om met orkestrale muziek te werken goed naar voren. Akoestische en computer gegenereerde muziek gaan naadloos in elkaar over en zorgen voor een enorme sensatie.

Het album is vanaf 25 mei verkrijgbaar. Vandaag kunnen we wel alvast de eerste single ‘You’re a Fireball’ delen. “Deze track is een lofzang voor alle mensen om ons heen die ons leven verlichten door zichzelf te zijn.”, aldus Schwarz. Je luister het nummer hier.

‘Scripted Orkestra’ valt op door de computertechnologieën en processen die zijn vertaald naar composities voor live instrumenten. De technologie bestond al voordat de uiteindelijke act er was. “Sommigen zeggen dat orkestrale muziek uitsterft, dat orkesten uitsterven. Ik geloof juist dat deze op het punt staan om opnieuw geboren te worden.”, aldus Schwarz. “Computers en technologie nemen onze levens over; mensen verbergen zich achter hun schermen. Maar er is een verlangen naar meer menselijk contact. Bij orkesten is het menselijke element niet te vermijden. Ik ben van mening dat er een hoop interessante ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van moderne composities. Het staat aan de start van iets nieuws.