The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Holland Festival 2018

De Syrian Big Band was de eerste in zijn soort in de Arabische wereld en gaf bigbandmuziek een stem in Syrië. Samen met het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, speelt een aantal solisten van de Syrische bigband – de meesten inmiddels woonachtig in het Westen – in Koninklijk Theater Carré een avontuurlijk programma vol traditioneel repertoire en energiek eigen werk. Veelzijdige muzikanten als ney-speler Moslem Rahal, zangeres Dima Orsho en zanger en multi-instrumentalist Ibrahim Keivo laten hun soulvolle geluid horen.

Bovendien treden topklarinettist Kinan Azmeh en de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans aan voor de wereldpremière van een grensoverschrijdend dubbelconcert voor klarinet en trompet. Deze compositie is van de Grieks-Nederlandse Calliope Tsoupaki, die zich in haar werk vaak laat inspireren door traditionele muziek uit Griekenland en het Midden-Oosten.