The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Annelien Bredenoord voorzitter RvT Metropole Orkest

De Raad van Toezicht van het Metropole Orkest heeft per 1 januari 2018 een nieuwe voorzitter, Annelien Bredenoord. Per diezelfde datum maken tevens Kees Boef (vice-voorzitter), Liesbeth Bijvoet, Wilbert Mutsaers en Erik Gerritsen (aftredend per 1 april 2018) deel uit van de raad.

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest: “Vier jaar geleden is het Metropole Orkest een zelfstandige organisatie geworden met een eigen Raad van Toezicht. Vanaf dat moment hebben we een bijzonder fijne samenwerking gehad met de Raad van Toezicht, bestaande uit Judith van Kranendonk (voorzitter), Ferry Houterman, Erik Gerritsen en Hans Brouwer. Na vier intensieve jaren, waarin de leden zich op bijzondere wijze voor het Metropole Orkest hebben ingezet, lopen de zittingstermijnen van deze leden af. Wij zijn hen erg dankbaar voor hun betrokkenheid en inzet voor het orkest.

We kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe Raad van Toezicht en danken hen voor hun bereidwilligheid om deze taak op zich te nemen. Een taak die juist in de komende jaren naast de toezichthoudende functie ook in het licht zal staan van de zo gewenste uitbreiding van de financiĆ«le basis van het Metropole Orkest.”

Annelien Bredenoord, nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Metropole Orkest: “Het Metropole Orkest is een uniek orkest met een heel breed muzikaal spectrum en een uitmuntende reputatie in orkestrale pop, jazz en wereldmuziek. Het is een parel in het muzikale landschap van Nederland en ver daarbuiten. Ook spreekt het een heel groot deel van de Nederlandse bevolking aan. Ik vind het heel bijzonder en erg leuk om mij in de komende jaren voor dit fantastische orkest in te kunnen zetten.” In het dagelijks leven is Annelien Bredenoord hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie in Utrecht en senator namens D66.

Het Metropole Orkest heeft zich bij de werving van leden van de Raad van Toezicht laten adviseren door Marina Wijn consultancy.