The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nieuwe app Metropole Orkest

Het Metropole Orkest presenteert vrijdag zijn nieuwe project MOadventure. Hiermee wil het orkest amateurblaasorkesten helpen om hun uitvoering van lichte muziek naar een hoger niveau te tillen.

De eerste fase van het project bestaat uit de lancering van de app MOadventure voor iOS en Android. De gratis app stelt de bladmuziek van vier composities in verschillende niveaus beschikbaar voor harmonie, fanfare en brassband. In korte filmpjes geven musici van het Metropole Orkest workshops over de vier composities. Via de app kan men ook informatie krijgen over improvisatie, live workshops en samenspeeldagen. In de afgelopen weken is de app al door diverse orkesten uitgeprobeerd. De coaching wordt als inspirerend en motiverend ervaren en de amateur musici blijken al heel snel verbetering in hun eigen spel te merken.

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest: “Nederland telt naar schatting 2 miljoen amateurmusici, waarvan zo’n 114.000 bij een blaasorkest spelen. De verenigingen spelen voor 50% pop en jazz repertoire terwijl de opleiding van amateurmusici veelal gericht is op klassieke muziek. Met dit project wil het Metropole Orkest zich inzetten voor de kwaliteitsontwikkeling van lichte muziek in de amateursector en hoopt het een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijk gezien waardevolle positie van de blaasorkesten.

MOadventure is een samenwerking tussen het Metropole Orkest, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en het Landelijk Kenniscentrum Amateurkunst (LKCA) en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie op www.moadventure.nl.