The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Bryan Ferry in AFAS Live en Lotto Arena

De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt terug naar Nederland en België voor twee zeer bijzondere shows. De voormalig frontman van Roxy Music staat op 5 juni 2018 samen met het Metropole Orkest in AFAS Live. Op 7 juni 2018 doen zij de Lotto Arena in Antwerpen aan. 

Ferry, de man achter hits als More Than This en Let’s Stick Together, speelde dit jaar voor het eerst met een compleet orkest en brengt de show nu exclusief naar Nederland en België. Tijdens deze concerten speelt de zanger samen met het Metropole Orkest de grootste hits uit zijn legendarische carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music.

De carrière van de inmiddels 72-jarige Ferry begon 46 jaar geleden toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson artrockgroep Roxy Music oprichtte. Het zestal scoorde internationale hits met nummers als Love Is The Drug, Avalon, More Than This en de schitterende John Lennon-cover Jealous Guy. In 1983 nam de band een pauze waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

Als soloartiest is Ferry namelijk minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij de Britse groep. De singer-songwriter uit het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale Slave To Love, de nummer 1 positie in de Britse charts behaalde. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn natuurlijk Kiss and Tell en de meeslepende ballade Don’t Stop The Dance.