The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Knoop Gala 2017

Foto door Frank Ebbe

Ook dit jaar organiseren de NTR en Fonds verstandelijk gehandicapten met trots een bijzonder gala. Tijdens de zevende editie van het Knoop Gala treden opnieuw bijzondere muzikale talenten op met een verstandelijke beperking.

Gedurende deze speciale avond zingen en/of spelen zij de sterren van de hemel. Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. En ook dit jaar zijn het niet de minsten; Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp, K3, Maan, Racoon en Wolter Kroes. Dit jaar is de verscheidenheid in optredens groot. Mede hierdoor belooft het Knoop Gala weer een unieke avond te worden.

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond die plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening en komt met updates vanuit de Greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelen. En een Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Sander Teepen.

De NTR zendt het Knoop Gala uit op donderdag 21 december om 20.30 uur op NPO 1.