The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Gregory Porter naar Carré

Foto door Erik Umphery

Op 19 en 20 maart 2018 komt het Metropole Orkest, onder leiding van Vince Mendoza, samen met Gregory Porter naar Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Zij zullen deze avonden onder andere nummers van het nieuwe album van Gregory Porter, genaamd ‘Nat “King” Cole & Me’, ten gehore brengen. De kaartverkoop start woensdag 1 november om 10.00 uur via Ticketmaster.

De samenwerking tussen Metropole Orkest en Gregory Porter gaat al enige tijd terug. In 2012 stonden we samen in Paradiso, in 2013 verschenen we op het North Sea Jazz Festival en in 2014 toerden we door Duitsland en verscheen de deluxe editie van het album ‘Liquid Spirit’. In 2018 wordt er een mooi project toegevoegd aan dit rijtje.

Het is geen geheim dat Nat “King” Cole een grote inspiratiebron voor Porter is geweest. De imposante zanger noemt het zelfs de reden dat hij muzikant is geworden. “He was one of a kind. He left such great music – such beautiful things to listen to that you can’t help but be influenced by that extraordinary timbre, style, and ultimate cool”, aldus Porter.

Op het album dat op 27 oktober verschijnt herbeleeft Porter enkele van Cole’s meest geliefde klassiekers als “Smile”, “L-O- V-E”, “Nature Boy”, en “The Christmas Song”. Zesvoudig Grammy Award-winnaar en honorair dirigent van het Metropole Orkest Vince Mendoza hielp Porter tijdens het proces. Hij arrangeerde het album en zal in maart het orkest begeleiden.

Naast de klassiekers van Nat “King” Cole zal Porter uiteraard zijn eigen hits niet vergeten tijdens deze shows in Carré.