The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Concertstream zondag 29 oktober

Op zondag 29 oktober zenden we via Facebook opnieuw een concertstream uit. Dit keer streamen we het concert ‘MO Bigband plays Monk’ dat eerder deze maand plaatsvond in Hilversum. De concertstream zal om 20.15 uur beginnen.

Eerder deze maand eerde de Metropole Orkest Big Band, als ook in voorgaande jaren, met een viertal concerten jazzlegende Thelonious Monk. De Amerikaanse pianist zou dit jaar 100 zijn geworden, een mooie aanleiding voor de MO Big Band zijn nog altijd actuele composities nieuw leven in te blazen.

Het idee voor deze mini-tour kwam van de Japanse dirigent/componiste Miho Hazama. Ze benadrukt dat Monk niet alleen een geweldige pianist was, maar ook vooral herinnerd moet worden vanwege zijn unieke en creatieve composities. “Hij schreef simpele melodieën maar voegde daar dan hele inventieve harmonieën aan toe. Zijn solo opnames bieden een mooie basis om interessante bigband arrangementen te schrijven.”

Met dirigent Miho stond er sinds lange tijd weer een vrouw op de bok bij het Metropole Orkest. “Tuurlijk, er zijn nog altijd weinig vrouwelijke dirigenten en dus val ik op. Ik denk alleen niet dat het mijn vrouw-zijn is dat mij onderscheidt van anderen, het is eerder mijn persoonlijkheid. Het is in ieder geval niet zo dat ik mijn vrouwelijkheid bewust gebruik, maar ik vind het wel belangrijk om een bepaalde kleur aan te brengen.”

De komende tijd kunt u nog vaker thuis (of onderweg) genieten van het Metropole Orkest. We willen elke maand op een zondagavond een concert streamen via facebook of de MO app. Dit kan een livestream zijn maar ook een stream van een concert dat in het verleden is opgenomen.