The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO feliciteert Esin Yardimli Alves Pareire

Metropole Orkest feliciteert Esin Yardimli Alves Pereira met het winnen van de Keep an Eye Outstanding Talent Award.

Violist Esin Yardimli Alves Pereira is de winnaar van de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2017. Zij ontving de award, een sculptuur en een in overleg te besteden geldbedrag, tijdens het laatste concert van Jong Metropole (lichting 2017) op zaterdag 9 september in het Muziek Centrum van de Omroep tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum.

De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van het initiatief Jong Metropole, het talentenorkest bestaande uit musici van het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest dat de muziekwerelden van klassiek en lichte muziek samenbrengt. Esin Yardimli heeft zich tijdens Jong Metropole 2017 het meest onderscheiden als verbinder tussen deze werelden en ontving daarom uit handen van directeur van het NJO Miranda van Drie een sculptuur en een in overleg te besteden geldbedrag ter waarde van € 2.500. Het prijzengeld stelt haar in staat verder te werken aan haar muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.

Esin Yardimli werd voorgedragen door de mensen die voor en achter de schermen betrokken zijn bij Jong Metropole, waaronder dirigent Christian Elsässer. Het juryrapport: ‘Vandaag de dag zouden we geen onderscheid meer moeten maken tussen verschillende muziekgenres. Het Metropole Orkest is een geweldig voorbeeld van een ensemble dat uniek is vanwege haar veelzijdigheid: van klassieke muziek tot jazz, soul en dance. Esin Yardimli Alves Pereira belichaamt deze filosofie. Ze heeft een klassieke achtergrond maar is ook een expert geworden in het spelen van jazzviool. Ze was de perfecte bruggenbouwer tussen de jazzmusici in het orkest en de meer klassiek geschoolde strijkers. Als concertmeester begreep ze het repertoire van Jong Metropole perfect en communiceerde ze goed met de strijkers, zodat de sectie klonk als één geheel. Tot slot bleek ze een fantastische soliste in het stuk Atchafalaya van Snarky Puppy.’

De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt beschikbaar gesteld door de Keep an Eye Foundation. Deze stichting stimuleert talentontwikkeling middels verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals. Muziek – en met name jazzmuziek – mag rekenen op de warme belangstelling van de Keep an Eye Foundation.