The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Winnaar ‘Metropole Orkest met…’ bekend!

Na een campagne van ruim een half jaar is de winnaar van ‘Metropole Orkest met’ bekend! Overtuigend op 1 staat de symfonische metalband EPICA. Deze winnaar belandde al snel in de bovenste regionen van de stemlijst en duikt over een paar maanden de studio in met het Metropole Orkest.

Om te bewijzen dat Metropole Orkest alle muziekstijlen kan spelen  én omdat het orkest graag samenwerkt met nieuw en gevestigd talent uit Nederland, kon het Nederlandse publiek de afgelopen maanden bepalen met welke artiest of band het orkest een nummer moeten opnemen.

Op 31 januari 2017 startte de campagne ‘Metropole Orkest met…’. Op de website www.mo.nl/met mocht iedereen meebeslissen over met welke Nederlandse artiest het orkest uiteindelijk een track op zou nemen. Men kon een eigen artiest aandragen of kiezen voor een artiest die al in de lijst stond. En dat werd massaal gedaan. Meer dan 650 zangers, rappers, producers, instrumentalisten en bands werden aangedragen en ruim 67.000 keer werd de stemknop ingedrukt.

Uit al deze talenten kwam uiteindelijk een winnaar naar voren: EPICA. De komende tijd zullen het Metropole Orkest en EPICA samen de perfecte track uitkiezen, het nummer arrangeren voor orkest en dan de studio in Hilversum induiken om het nummer op te nemen. Updates rondom de release en verdere ontwikkelingen m.b.t. de samenwerking zijn de komende maanden op www.mo.nl/met te vinden.

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Centercom. Centercom is partner van het Metropole Orkest op het gebied van buitenreclame en verspreidde de afgelopen maanden campagneposters door heel Nederland.