The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO feliciteert Jesse Passenier

foto's door Nic Limper

Metropole Orkest feliciteert Jesse Passenier met het winnen van de Rogier van Otterloo Award 2017.

Componist, arrangeur en dirigent Jesse Passenier ontving op vrijdag 11 augustus de Rogier van Otterloo Award 2017. Deze stimuleringsprijs is onderdeel van het project Jong Metropole, een samenwerking van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. De uitreiking vond plaats in het Voormalig Zendstation Radio Kootwijk.

De jury, bestaande uit componist, pianist en dirigent Christian Elsässer en gitarist en componist Anton Goudsmit, roemt Passenier om zijn creativiteit en visie. “Uit het werk van Jesse blijkt volwassenheid en zeer grote creativiteit. Zijn rijkdom aan ideeën komt zeer goed tot zijn recht dankzij zijn compositorische skills”, aldus de jury.

In 2014 was Jesse Passenier een van de vier laureaten van de internationale compositiewedstrijd van het Brussels Jazzorkest. In 2012 werd hij toegelaten tot de prestigieuze Metropole Orkest Arrangers Workshop, waarin hij arrangementen schreef voor het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. In 2013 behaalde hij cum laude zijn master compositie/arrangeren aan het Conservatorium van Maastricht. In 2016 richtte Passenier The Fluid Orchestra op, een orkest dat fluïde is in stijl en bezetting. Het eerst album van The Fluid Orchestra, Lit Scenes, verschijnt in maart 2018.

Rogier van Otterloo Award
De Rogier van Otterloo Award, vernoemd naar de legendarische arrangeur en dirigent, wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De stimuleringsprijs ter waarde van € 5.000 is bestemd voor de meest talentvolle Nederlandse, of in Nederland woonachtige, jonge componist, arrangeur, dirigent en/of orkestleider van nu. Deze prijs ging in 2016 naar de jonge Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias S. Falkenberg. Hij schreef als compositieopdracht voor deze tournee van Jong Metropole het stuk Metamorphosis 3. Naast Jesse Passenier waren Leonard Evers en Tijn Wybenga dit jaar ook genomineerd voor de award.