The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Robert Soomer nieuwe artistiek manager Metropole Orkest

Robert Soomer zal per 15 augustus 2017 beginnen als artistiek manager van het Metropole Orkest. Hij wordt verantwoordelijk voor de programmering en het artistieke beleid van het orkest.  

Eerder werkte Robert Soomer van 2009 tot 2016 als eindredacteur NTR bij NPO Radio 6 Soul and Jazz en vervulde hij diverse functies bij BNR Nieuwsradio. Bij de NTR was hij initiator van de samenwerking die het Metropole Orkest had met Gregory Porter. Ook haalde Soomer Snarky Puppy voor het eerst naar Nederland, ruim voordat het Metropole Orkest met Snarky Puppy een Grammy won voor het album Sylva.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “We zijn erg blij dat Robert ons team komt versterken. De kennis die hij meebrengt over de muziek van nu en zijn affiniteit met het moderne medialandschap vormen een sterke combinatie met het Metropole Orkest. Samen met chef-dirigent Jules Buckley zal hij de veelzijdige programmering verder vorm gaan geven.”

Robert Soomer: “Het Metropole Orkest is al sinds 1945 hoorbaar bezig met muziek en concepten van de tijd waarin het orkest zich bevindt. Daardoor is het orkest altijd heel erg relevant gebleven. Het Metropole Orkest hoort bij de absolute wereldtop en krijgt het daarnaast ook nog eens voor elkaar om een enorm deel van de Nederlandse bevolking aan te spreken. Ook staat het Orkest er bekend om samenwerkingen aan te gaan met internationaal toonaangevende musici en weet het Metropole Orkest steeds weer als eerste met nieuwe muzikale wereldsterren op te treden. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s de programmering en het artistieke beleid van het orkest verder vorm te geven.”