The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Bart van Lier ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens een repetitie voor het North Sea Jazz Festival van het Metropole Orkest is musicus Bart van Lier (1950) verrast door de burgemeester van Huizen met een koninklijke onderscheiding.

Bart van Lier bereikte vorige maand de pensioengerechtigde leeftijd en speelt deze week zijn laatste noten als orkestlid in het Metropole Orkest. Dat was voor het orkest een mooi moment om hem voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Vanwege zijn internationale verdiensten als musicus en docent werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Bart is een zeer bijzonder mens en musicus. Als trombonist hoort hij al bijna 50 jaar bij de absolute wereldtop. Daarnaast heeft hij ontelbare musici opgeleid en gecoacht en een methode geschreven die over de hele wereld wordt gebruikt. Als musicus draagt hij een filosofie uit die leerlingen, collega’s en publiek inspireert. In zijn 25 jaar bij het Metropole Orkest is hij een van de belangrijkste pijlers geweest voor het wereldniveau van het orkest. Hoewel wij het jammer vinden dat hij bij ons zal vertrekken, zijn wij uitermate trots op Bart van Lier. Als kroon op zijn carriere hebben we Bart gevraagd om in augustus als solist met het Metropole Orkest het podium te betreden tijdens de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Dat geeft denk ik wel aan hoe bijzonder zijn prestaties zijn. We kijken hier enorm naar uit!”