The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO genomineerd voor Gouden C

Het Metropole Orkest is genomineerd voor de Gouden C! Het Fonds voor Cultuurparticipatie reikt deze prijs uit. De app MOAdventure viel op en maakt dit jaar kans om in de prijzen te vallen. 

Dit jaar reikt het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de 6e keer de Gouden C uit aan het project dat je mee moet maken. Met deze prijs zetten zij één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Dit jaar oordeelt voor het eerst de vakjury niet alleen over de winnaar. Ook jij kan je stem laten horen. Stemmen kan tot 28 juni op deze pagina

Het Metropole Orkest maakt arrangementen uit de eigen bibliotheek via een app toegankelijk voor Harmonieën, Fanfare’s en Brassbands Orkesten (HaFaBra’s) en bouwt het zo om dat het door iedereen te spelen is.  Ook coacht het orkest de verschillende instrumentgroepen en de dirigent. Hierdoor ontwikkelen de orkesten zich verder in de lichte muziek en spreken zo ook nog eens een jonger publiek aan.

MOAdventure is een app waar goed bespeelbare repertoire van het Metropole Orkest aan verenigingen ter beschikking wordt gesteld. Deze app biedt het audiomateriaal, korte filmpjes ter illustratie door orkestleden opgenomen en de bladmuziek per partij. Ook biedt het Metropole Orkest coaching en clinics aan. En wanneer gewenst een dirigent die helpt bij de puntjes op de i voor de uitvoering van het een concert waar de musici zich in nieuwe vorm laten horen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met het KNMO en het LKCA.