The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest met… Spotlight

Op 31 januari gaven wij het startsein voor de campagne ‘Metropole Orkest met…’.

Bijna vier maanden, 646 genomineerden en ruim 38.500 (!) stemmen verder komen we steeds dichter bij antwoord op de vraag: Met welke band of artiest wil het Nederlands publiek dat wij de studio induiken?

Op het moment van schrijven zijn er nog 7 dagen en 19 uur te gaan in de eerst stemronde. Op 1 juni wordt de stemlijst teruggebracht tot een top 50. We kunnen verklappen dat het spannend gaat worden! De huidige nummer 30 (op moment van schrijven Dekoor) heeft bijvoorbeeld slechts 200 stemmen meer dan de huidige nummer 100 (Bob Fosko).

In de afgelopen weken hebben we op advies van het stemmend publiek een aantal genomineerden geïnterviewd. Het begon met jazzpianist Jan Willem van Delft. Als vriend van het orkest bezocht hij een openbare repetitie en we grepen die kans aan hem te interviewen over zijn nominatie en zijn muziek. Daarna gingen we op bezoek bij producer Terilekst. In zijn studio vertelde hij over zijn inspiraties en zijn gedachten over een samenwerking met het Metropole Orkest. Voor een derde spotlightvideo reisden we naar Groningen om het ongrijpbare duo Electropoëzie te interviewen.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen