The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Avond van de Filmmuziek 2017

Op 22, 23 en 24 februari vond de vierde editie van De Avond van de Filmmuziek plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Ook dit keer mocht het Metropole Orkest drie avonden lang de mooiste filmmuziek ten gehore brengen.

De avond werd gepresenteerd door Jan Versteegh, die werd bijgestaan door contrabassist Dominic Seldis. Samen kondigden zij een mix van oude en nieuwe films aan, waaronder Jaws, Love Actually, Brimstone, Schindlers List en Harry Potter.

Niet alleen voor het publiek is De Avond van de Filmmuziek een bijzonder concert om mee te maken. Ook voor de dirigent en de musici is het elk jaar weer een hoogtepunt.

“De drie grootste filmcomponisten, Ennio Morricone, John Williams en Hans Zimmer, zijn de Bach, Mozart en Beethoven van vandaag. Het is fantastisch om hun werk direct naar het publiek te kunnen brengen, en dat live op het podium. En wat is er nou mooier dan die muziek uit te voeren in een van de mooiste concertzalen ter wereld en dan ook nog met het Metropople Orkest? Ik hoop dat De Avond van de Filmmuziek 2017 voor iedereen net zo’n belevenis was als voor ons!” Vincent de Kort, dirigent

“De Avond van de Filmmuziek is altijd een feest der herkenning! Aan de ene kant heb je krakers als Jaws en James Bond die iedereen kent, aan de andere kant kleine pareltjes die helemaal tot hun recht komen bij een uitvoering in het Concertgebouw. De acoustische strijkersklank is daar heel mooi. Daarnaast speelde 15-jarig viooltalent Noa Wildschut prachtig in Schindler’s list. Marc Scholten, saxofoon

“De Avond van de Filmmuziek is altijd een feestje voor de echte filmmuziek liefhebber, en ook voor ons, de musici die deze muziek mogen spelen! Jaws, The Mission, James Bond, het ene top stuk na het andere. Misschien wel het lastigste stuk was ‘Hedwig’s Theme’ (uit Harry Potter): het begint met een relatief eenvoudig thema in 3/4, solo, op celesta (toetseninstrument). Na 35 maten wordt het thema elders in het orkest overgenomen maar gaat het op celesta pas echt loos, samen met de violen, in een razend tempo! ‘Roetsjen over die toetsen’!” Hans Vroomans, piano

Op donderdag 23 februari werd het concert live uitgezonden op NPO Radio 4. U luistert hier de hele uitzending terug.

De Avond van de Filmmuziek wordt uitgezonden op de volgende data:
• Zondag 26 maart om 23:10 uur op NPO1
• Zondag 2 april om 23:10 uur op NPO1