The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

In memoriam: Al Jarreau

Foto: Jan Klupper

Op zondag 12 februari 2017 overleed Al Jarreau op 76-jarige leeftijd in Los Angeles.
Al Jarreau: een meesterzanger met een mooie sound, sublieme timing en geweldige expressie. Een enorm creatieve man die met zijn stem verschillende klanken en instrumenten wist te imiteren.

In april 2011 stond het MO, onder leiding van Vince Mendoza, samen met Al Jarreau in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Een avond waar het orkest met veel plezier aan terugdenkt en naar luistert. Dit concert werd namelijk opgenomen en uitgebracht op CD: Al Jarreau and the Metropole Orkest Live. Een samenwerking die door velen nog steeds gezien wordt als een hoogtepunt.

Peter Tiehuis, gitarist MO, kijkt terug op een bijzondere samenwerking met Al Jarreau: “Twee maanden geleden had ik de eer hem te begeleiden tijdens een tour met de NDR Bigband. Ik zat vooraan op het podium, op een paar meter afstand van hem. De laatste maanden werd hij onder begeleiding het podium op gebracht, maar zong vervolgens een concert van twee behoorlijke sets, en hoe! Elke avond was het raak en was het publiek uitzinnig. Daarnaast bleef hij een vermakelijke entertainer met leuke educatieve anekdotes tussen alle stukken door. Hij hield het vol tot het eind. Ik ben blij en trots met hem gespeeld te hebben. Thanks Al, for your great personality and beautiful sounds.”

We zullen hem en zijn muzikaliteit missen, maar ook met trots terugkijken op de samenwerking met deze geweldige man en luisteren naar de muziek die hij als geen andere maakte.