The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Youtube documentaire: MO 70 Years in Perspective

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Maandagavond 23 januari wordt het eerste deel van het project “Metropole Orkest: 70 Years in Perspective – Its Past, Present and Future” geïntroduceerd op YouTube. De bedoeling van dit project is om in geluid en beeld een representatieve indruk te presenteren van de ontwikkeling van het orkest, het repertoire, en de invloed van de verschillende vaste en gast dirigenten die voor het orkest hebben gestaan. Het hele project beslaat 7 delen, ieder een periode van 10 jaar vertegenwoordigend.

Samensteller Fred Dekker heeft hiervoor meer dan 800 uur Metropole muziek (opnames van radio- en TV uitzendingen, 78-toeren platen, LPs, CDs, DVDs, video’s, beginnend in november 1945 en eindigend in december 2015) beluisterd en bekeken. Het 7e en voorlopig laatste deel zal rond de tweede week van juni 2017 op YouTube verschijnen. Het is de bedoeling dat er in 2018 een 8e deel komt dat een overzicht geeft van de muzikale prestaties van het Metropole Orkest in de jaren 2016 en 2017.

Zonder de hulp van de volgende mensen zou dit project niet van de grond zijn gekomen: Friederike Darius, Annie Tangberg, Dick Bakker, Jan Bastiani, Max Boeree, Pieter Hunfeld, Dirk Overeem, Jolien Plat, Paul Schooneman en Marvin Schruba.