The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Toon Hermans’ Musical Comedy

Foto: ANP, Jaqcues Klok
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

In 2013 werd in het archief van het Muziekgebouw van de Omroep de muziek van een onbekende musical van Toon Hermans gevonden. Muziek die Hermans in 1953 schreef tijdens een reis door Amerika. De musical liedjes werden datzelfde jaar op de radio uitgezonden maar zijn sindsdien nooit meer ten gehore gebracht.

Het Metropole Orkest brengt daar nu, samen met het Groot Omroepkoor en artiesten als Noortje Herlaar, Alex Klaasen, Karin Bloemen en Frank Lammers, verandering in. De muziek werd opnieuw geproduceerd en de verschillende nummers werden opgenomen.

Aanstaande zondagochtend zal Jacques Klöters in zijn radioprogramma De Sandwich, van 10.00 tot 12.00 uur op radio 5, vertellen over het ontstaan en de reconstructie van de collectie liedjes. In het tweede uur van de uitzending worden de opnames integraal uitgezonden.
Bekijk hiernaast alvast een klein voorproefje van wat u kunt verwachten.

Vanaf zondag zal tevens voor AVRO-leden de CD ‘Toon Hermans’ Musical Comedy – de vergeten musicalliedjes’ te koop zijn.

Zondagochtend luistert u hier naar de uitzending.