The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Knoop Gala 2016

Op dinsdag 27 december wordt de zesde editie van het Knoop Gala uitgezonden.

Muzikale talenten met een verstandelijke beperking treden tijdens het Knoop Gala op met hun favoriete artiest. Ook dit jaar belooft het weer een unieke avond te worden, met een grote verscheidenheid aan optredens: van rap tot schlager en van musical tot de blues.

Paul de Leeuw presenteert ook deze zesde editie het gala dat plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening, met updates en interviews met de artiesten vanuit de Greenroom.
Het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis, zorgt voor de muzikale omlijsting.

Op de website van Fonds Verstandelijk Gehandicapten stellen de kandidaten zich alvast aan u voor.

Het Knoop Gala staat bekend om zijn bijzondere en ontroerende optredens. Tijdens deze avond wordt aandacht gevraagd voor het geweldige werk dat Fonds Verstandelijk Gehandicapten levert. Dit fonds draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Deze mensen verdienen het om mee te kunnen doen in de samenleving en om hun bijzondere talenten te delen met de wereld.
Ook jij kunt bijdragen aan het verwezenlijken van hun dromen. Kijk voor meer informatie op www.knoopgala.nl.

Uitzending: dinsdag 27 december 2016, 21.45 uur op NPO 1
Herhaling: zaterdag 31 december 2016. 10.40 uur op NPO 1