The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jan Geert Vierkant nieuwe directeur Metropole Orkest

Per 1 februari 2017 heeft het Metropole Orkest een nieuwe algemeen directeur. Jan Geert Vierkant volgt Marc Altink op die het Metropole Orkest de afgelopen jaren door een turbulente periode heeft geleid. Mede dankzij de inzet van Altink werden grote successen bereikt, zodat Vierkant verder kan bouwen aan een artistiek en qua profiel hoog aangeschreven orkest.

Jan Geert Vierkant: “Het Metropole Orkest is een unieke speler in de internationale culturele wereld. Ik vind het een enorme eer dat ik mij hiervoor in mag zetten. Het Metropole Orkest heeft in de afgelopen jaren bijzonder indrukwekkende prestaties geleverd zoals de winst van een Grammy, de ontwikkeling van de lesmethode Metropole op School (voor inmiddels 100.000 leerlingen) en een Edison Oeuvre Award. Ik zie ernaar uit om op deze successen voort te bouwen. Er is sprake van teruglopende subsidies en verschuivingen in het culturele veld, maar ik zal mij er volledig voor inzetten om deze uitdagingen aan te gaan.”

Marc Altink, algemeen directeur van het Metropole Orkest: “We zijn heel erg blij met de komst van Jan Geert Vierkant. Hij zal het Metropole Orkest verder gaan leiden naar een stabielere toekomst. Het is goed om te weten dat hij daarbij kan voortbouwen op de basis die chef-dirigent Jules Buckley en het orkest in de afgelopen 4 jaar onder bijzonder moeilijke omstandigheden hebben gelegd. Jan Geert kent de muziekwereld en het hele culturele veld bijzonder goed en heeft in zijn loopbaan tot nu toe bewezen een sterke bouwer te zijn. Ik kijk ernaar uit het stokje aan hem over te dragen!”