The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Terugblik openingsconcert ADE

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Op woensdag 19 oktober opende het Metropole Orkest samen met Henrik Schwarz het Amsterdam Dance Event. Een bijzondere samenwerking, met als uitkomst een stijf uitverkochte Melkweg.
Graag bedanken we het Prins Bernhard Cultuur Fonds en
de BankGiro Loterij voor het mede mogelijk maken van dit concert.

Hieronder een overzicht van wat er in de media verscheen m.b.t. het concert:

“Henrik Schwarz is een Duitse ADE-veteraan die ik heb leren kennen in Trouw. Hij is producer en componist, en heeft zich verdiept in het samenspelen met orkesten. Hij laat electronische en klassieke muziek samensmelten tot één heel bijzondere, muzikale ervaring. Het is geen dansconcert: denk aan een haast medidatief optreden met hier en daar een roffeltje of een baseline.” (Het Parool, 3 ADE-tips van nachtburgemeester Mirik Milan)

“Alleen van de grijns op het gezicht van Schwarz kun je al een uur moeiteloos genieten. Je ziet het hem denken: ‘Ik flik het weer, ik ben de baas van ADE.’ Het pure plezier en het zelfvertrouwen slaat zelfs over naar het orkest. De paukenist, meteen naast Schwarz – je zou zeggen, daar zit Mike Ehrmantraut van de tv-serie Breaking Bad – heeft veruit het meeste werk vanavond. Hij moet er voor zorgen dat de basslijn vrijwel onophoudelijk de zaal in dendert.” (3voor12)

“Het openingsconcert van ADE is een samenwerking tussen de Duitse producer Henrik Schwarz en het Metropole Orkest. Het is een indrukwekkende bezetting in de volgepakte Rabozaal, zo’n volledig orkest met vooraan Schwarz achter zijn laptop.” (Het Parool)

“De Berlijnse producer kan gezien worden als één van de grootste vernieuwers binnen de hedendaagse dance. In de Melkweg trad hij aan met het jazz en pop georiënteerde Metropole Orkest.” (De Telegraaf)


NOS Journaal
Vanaf 21:20 een item over het Metropole Orkest en ADE

NPO Radio 1 – Nieuws en Co
Een live verbinding met de studio tijdens de try-out van het concert en een interview met Jules Buckley en Henrik Schwarz.

NPO 3FM – 3voor12 Radio
Een live verbinding met de Melkweg

Boiler Room 
Interview Jules Buckley en Henrik Schwarz

Highlights social media

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

https://twitter.com/MrPaans/status/788821569170771971